Temas
Método de identificación de alcois primarios, secundarios ou terciarios, que se fundamenta na medida da velocidade de reacción dos distintos alcois ao producirse a reacción con HCI en presenza de ZnCl2:
FORMULA
     
Mar continental, e case pechado, situado entre Europa, ao N, África, ao S, e Asia, ao L. Comunica ao O co Océano Atlántico polo estreito de Xibraltar e ao L co Mar Vermello e, en consecuencia, co Océano Índico, polo canal de Suez (3.000.000 km2).
Xeografía
As augas do Mar Mediterráneo e do Mar Negro únense a través dos estreitos do Bósforo e Dardanelos e do mar de Mármara. Desde o punto de vista xeolóxico pódese considerar como un resto do gran xeosinclinal terciario do mar de Tetis. As costas, a miúdo de orixe tectónica, son xeralmente abruptas, aínda que tamén abundan as costas aluviais. Cara ao SL, o litoral é baixo e chan, sobre todo en Libia e Exipto. As costas ramifícanse en moitas penínsulas, entre elas a Ibérica ao O, a Itálica no centro, e a dos Balcáns máis ao L, a península de Anatolia en Asia e as de Tunes e Cirenaica no continente africano. A Península Itálica divide o mar en dúas concas principais: a occidental, ata o estreito de Xibraltar,...
Expresión formal que dá a densidade de enerxía dunha radiación por unidade de volume e de intervalo de frecuencias, a partir da teoría de Planck. Exprésase por
FORMULA
en que h é a constante de Planck, v a frecuencia da radiación, c a velocidade da luz no baleiro, k a constante de Boltzmann e T a temperatura absoluta. OBS: Tamén se denomina fórmula de Planck.
Descomposición dunha substancia química pola acción da auga. O sal dun ácido débil e dunha base forte, o dunha base débil e dun ácido forte e o dun ácido e unha base débiles teñen tendencia a hidrolizarse. O grao de hidrólise é a realización entre o número de moles hidrolizados e o número total de moles de sal. No caso da reacción de hidrólise do ión acetato, CH3COO-+ H2O "FF2DFF33 30B430B730C330AF"; Lucida Sans Unicode >⇋ CH3-COOH + OH-, a constante da disociación vén dada pola ecuación
FORMULA
Keé a constante de disociación da auga e Kaa constante de disociación do ácido acético.

